De wereld volgens Spruit

Het is onze missie om (aanstaande) ouders te ondersteunen om een zo bewust en liefdevol mogelijke omgeving te creëren in de aanloop naar de geboorte en in de eerste 1000 dagen van hun kindje.

Dat doen we onder andere door vaders en moeders te laten zien hoe ze in hun eigen kracht kunnen blijven staan en van daaruit, in verbinding met het kind, de regie kunnen nemen over hoe zij invulling willen geven aan het proces van zwangerschap, geboorte, kraamtijd en daarna.

Informed consent, respectvolle communicatie, vertrouwen in het vrouwenlichaam en vertrouwen in het vermogen van de baby om zijn behoeften te communiceren, zijn onze belangrijkste waarden.

Alle zorgverleners aangesloten bij Spruit werken vanuit dit perspectief. Samen vormen wij een netwerk dat vanuit het hart met liefde voor ouders en kind, elk vanuit onze eigen expertise, bijdraagt aan een liefdevolle en veilige bedding voor elk nieuw leven.

 

 
Vertrouwen in je zelf

Jij bent de beste ouder voor jouw kindje. Het lichaam van een vrouw is erop gebouwd om een kindje te ontvangen, te baren en te voeden. Met hulp kun jij weer contact maken met jouw innerlijke kracht en intuïtie, zodat je met vertrouwen weloverwogen keuzes kunt maken bij het opvoeden, waarbij je hoofd én je hart resoneren met wat je kindje nodig heeft.

 
Vertrouwen in je baby

Je baby is een bewust en voelend wezen, al vanaf de conceptie. Hij of zij heeft het vermogen met jou te communiceren; door daarop te vertrouwen, je erop af te stemmen en zijn signalen te leren herkennen bouwen jullie samen aan een veilige hechting en een liefdevolle verbinding.

Vertrouwen in elkaar

Als je een kindje krijgt ben je ineens niet meer alleen liefdespartners, maar ook ouders. Dat is een ingrijpende verandering. Door je samen voor te bereiden groei je met vertrouwen in die nieuwe rol. En ook als je kindje er eenmaal is, kun je met de juiste hulp elkaar weer vinden en verder groeien.

Wat maakt Spruit uniek?

Er is zoveel goede hulp beschikbaar voor aanstaande en prille ouders in de regio! Maar hoe vind je die als je op zoek bent naar hulp? Of als verloskundige, voor een cliënt waarvan je ziet dat er mogelijk extra hulp nodig is?

Platform Spruit maakt zorgverleners die werken met (aanstaande) ouders en baby’s of jonge kinderen in de regio op één plek zichtbaar. Daarnaast kun je via de laagdrempelige activiteiten van Spruit kennis maken met die zorgverleners.

Wij vinden het ook belangrijk dat we elkaar als zorgverleners onderling goed kennen. We ontmoeten elkaar zo’n 4x per jaar om bij te praten, expertise uit te wisselen, elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Daarbij zijn regelmatig ook verloskundigen uit de regio aanwezig.

Platform Spruit is dus meer dan een website waarop je hulp kunt vinden bij het (aanstaande) ouderschap!

 

Ben je zorgverlener
en geïnteresseerd?

Wij ontmoeten je graag! Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek of om aan te sluiten bij één van onze Spruit bijeenkomsten voor zorgverleners. 

  • Inspirerend netwerk
  • Gedeelde missie
  • Werken vanuit het hart