Podcast

Elke maand is er een interview met een expert over een onderwerp wat we zorgvuldig uitkiezen. Alle onderwerpen hebben te maken met zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en het prille ouderschap, de eerste 1000 dagen van het kind.

Heb je aan de hand van de podcast vragen, stel ze dan op ons instagram kanaal middels een dm of onder het bericht van de podcast.

Podcast

Door Céline Romijn

01

Borstvoeding

Céline Romijn in gesprek met mama Daan over borstvoeding. Er wordt gepraat specifiek over borstvoeding, en ook kolven en hebben we het over de mooie kanten en de uitdagingen die borstvoeding met zich mee brengt. 

Spruit Podcast Aflevering 1 Borstvoeding

02

Bevalling

Céline Romijn in gesprek met verloskundige Nanda over de bevalling. Er wordt gepraat over de geboorte, wat draagt bij aan een goede bevalling en wat kan belemmeren.

Spruit Podcast Aflevering 2 Geboorte

03

Vierde trimester

Céline Romijn in gesprek met Lon Thijssen, borstvoedingsdeskundige en babymasseur. Er wordt gepraat over het vierde trimester. Wat draagt bij aan een goeie start en wat belemmert de hechting?

Spruit Podcast Aflevering 3 Het vierde trimester

04

Je relatie

Céline Romijn in gesprek met ervaringsdeskundige en vader van 5 kinderen Pierke. Er wordt gepraat over relaties. Wat draagt bij aan een goede relatie en wat niet? En wat verandert er eigenlijk allemaal wanneer je een kindje krijgt?

 

Spruit Podcast Aflevering 4 Je relatie

05

Zwangerschap

Céline Romijn in gesprek met Bianca Gerritsen Geboorte Healer & Coach. Er wordt gepraat over de zwangerschap, Bianca is moeder van 6 kinderen, doula, geboortehealer en -coach en mede bestuurslid van Platform Spruit.

Excuses: door een misser in de opname is de geluidskwaliteit niet geweldig, het gesprek was echter te waardevol om niet te laten horen. we hebben ons best gedaan om de kwaliteit beter te krijgen, maar dit is maar ten dele gelukt.

Spruit Podcast Aflevering 5 Je zwangerschap

06

Reis van vrouw naar moeder

Céline Romijn in gesprek met Cheraine, eigenaar van praktijk ‘Zein’ waar ze zwangere vrouwen en jonge kinderen masseert. Er wordt gepraat over het thema van vrouw naar moeder. Een onderwerp dat alle kanten op kan gaan zoals je wel zult horen.

Podcast aflevering 6, Reis van vrouw naar moeder

07

Beleving van de baby

Céline Romijn in gesprek met Evelyne, eigenaar van praktijk ‘Zilver Zachte Zorg’ waar ze zich richt op ouder en kind. Er wordt gepraat over het thema van de beleving van het kind. Wederom een divers onderwerp waar je niet over uitgepraat raakt.

Podcast aflevering 7, Beleving van de baby

08

Hormonen

Céline Romijn in gesprek met Madeleine, verpleegkundig overgangsconsulent en orthomoleculair therapeut. We hebben het over de hormoonbalans bij vrouwen door alle levensfasen, maar met de focus op het starten van een gezin. Wat is de basis om die balans te herstellen? Wat valt er allemaal te weten over onze eigen hormonen? Luister naar de fijne vertelstem en kennis van Madeleine.

Podcast aflevering 8, Hormonen

09

Seksualiteit

Céline Romijn in gesprek met Annemarie, schrijfster, moeder van drie en een goede vriendin. We praten over seks, relaties, verbinding en wat het krijgen van kinderen daarin verandert. Een lange aflevering waar nog lang niet alles in gezegd is. Het onderwerp is te veelzijdig en veel te leuk.

Podcast aflevering 9, Seksualiteit

10

Ouderschap en werk

Céline Romijn in gesprek met Fleur, juf op een antroposofische opvang en moeder van drie. We praten over je kinderen afgeven om zelf weer te gaan werken en het perspectief van de juf die de kindjes in ontvangst neemt. Het verschil in vormen van opvang en je eigen mindset in deze fase van het gezin.

Podcast aflevering 10, Ouderschap en werk

11

Post partum depressie

Céline Romijn in gesprek met Inge over haar post partum depressie na het krijgen van haar eerste en tweede kindje. Een openhartig en eerlijk gesprek over wanneer de kraamtijd geen roze wolk blijkt te zijn. Met tips en inzichten die van wezenlijk belang zijn voor andere ouders.

Podcast aflevering 11, Postpartum Depressie

12

Pijnstilling

Wil je meer weten over pijnstilling? In deze aflevering is Céline in gesprek met Joke, docent op de academie voor verloskunde in Maastricht en voormalig klinisch verloskundige in VieCuri. Omgaan met baringspijn, de ontwikkelingen op gebied van pijnstilling en de keuzes van pijnstilling komen langs. Voor en nadelen en hoe je je als vrouw en partner kunt voorbereiden op de keuzes die je krijgt.

Podcast aflevering 12, Pijnstilling

13

Hechting

In deze aflevering is Celine in gesprek met Ellen Geleijnse, GZ psycholoog in Venray, over hechting vanaf de zwangerschap t/m die eerste belangrijke jaren waarin het kind zich aan de ouders hecht. De conclusie is gelukkig dat we het meestal goed doen als ouders. Problematisch wordt het als we zelf met trauma’s zitten die we niet willen aankijken. Ellen neemt ons mee in haar praktijk en uitgepraat raken ze niet.

Podcast Spruit Aflevering 13 Hechting