Relatie

De relatie na een baby

Deel dit bericht

Na het krijgen van een kindje was de eerste relatie die ik voelde veranderen die met mezelf. Een ander lijf, nieuwe gewaarwordingen, andere taken, nieuwe functies en een klein hummeltje wat continue aandacht vroeg, zowel van mijn fysiek als mentaal. Een diepgaande relatie met mijn mezelf was er even niet.

Waar ik eerst gewend was aan lekker veel tijd met mezelf door te kunnen brengen en te kunnen doen wat ik wilde, kon dit niet meer. Mijn kind kwam en komt op de eerste plaats, mijn behoeftes waren niet zo belangrijk en die van mijn partner zag ik niet eens.

Toen ik wel wat meer mijn partner begon te zien, voelde ik ook meteen de druk en was ik bang. Bang voor die eerste keer weer, bang dat het nooit meer hetzelfde zou zijn, bang dat het pijn zou doen, en bang voor het gevoel. Ook klopte het niet meer in mijn hoofd: Hoe kun je nou intiem zijn vanuit hetzelfde gebied waar nog niet zo lang geleden een (in mijn beleving) gigantische baby doorheen is gekomen? (Ik vind het nog steeds bewonderingswaardig hoe moeder natuur werkt) Ik voelde me nou ook niet persé aantrekkelijk. Ja, ik had eindelijk die borsten waar ik al zo lang van gedroomd had, maar het waren 2 melkfabrieken en ernaar kijken werd al door mij afgestraft.

Wat mij ontzettend heeft geholpen is er over blijven praten met mijn partner. Juist wanneer onze behoeftes verschilden van elkaar. Dat wil niet zeggen dat je elkaar altijd hoeft te begrijpen, maar het is wel ontzettend belangrijk om met elkaar te delen wat er in je omgaat, waar jij staat en te weten waar de ander staat. Ik heb het geluk dat ik een partner heb die daarin begripvol is en mij ook vragen stelt.

Ook merk ik dat het me ontzettend helpt om te investeren in de relatie met mezelf. Door momenten voor mezelf in te lassen zoals een massage, een ademsessie, een avondje gezelligheid, even een wandelingetje of gewoon even serie kijken. Wanneer de relatie met mezelf namelijk goed is, is die automatisch beter met mijn partner. En natuurlijk is het super belangrijk om naast die momenten met jezelf, momenten samen te pakken en te investeren.